Faq


- Welke voor en nadelen heeft een huurkoop?
- Heb ik als klant bijzonder risico?
- Welke voor en nadelen heeft een contante koop met duits kenteken?
- Heb ik als klant die contant koopt, met het kenteken nog op de leverancier, nog een bijzonder risico?
- Hoe is het verloop van deze transactie?
- Heb ik nog extra kosten, b.v. voor het transport o.d.?
- Is er ook huurkoop mogelijk op gebruikte auto's?
- Waardoor zijn deze hoge kortingen mogelijk?
- Wat is de gang van zaken?
- Wie behoudt gedurende de looptijd het kenteken van de auto?
- Hoe lang is de levertijd?
- Waardoor heeft u deze hoge kortingen bij contante koop en bij het op naam stellen 1 2 jaar als overeengekomen?Welke voor en nadelen heeft een huurkoop?


Voordeel:
- zeer goede kortingen op grond van contractlooptijd
- geen rentebetaling
- geen BKR - toetsing nodig voor acceptatie
- geen kredietwaardigheids controle bij banken/instanties
- een veel lagere kapitaal vastlegging

Nadeel:
- aanbetaling is hierbij nodig
- kenteken op naam van verstrekker van de financiering - kenteken staat gedurende de looptijd van het contract op naam van het leasingbedrijf (Duits) en het kenteken komt dan nog niet op het eigen landHeb ik als klant bijzonder risico?


Nee, want de auto wordt via de leasingmaatschappij geherfinancierd.Welke voor en nadelen heeft een contante koop met duits kenteken?


Voordeel:
- nog meer besparingen / kortingen op aankoop

Nadeel:
- kenteken wordt gedurende de termijn van b.v. 2 jaar afhankelijk van uw keuze, gesteld op naam van de leverancier of m.n. de leasingfirma en daarom het kenteken nog niet op NL of B


Heb ik als klant die contant koopt, met het kenteken nog op de leverancier, nog een bijzonder risico?


Nee, de auto werd al betaald en het kenteken wordt bij de leverancier dan wel de leasingfirma of de bank weggelegd. Dit is voor de zekerheid dat de wagen gedurende de overeengekomen periode niet op naam van de eigenaar kan worden gesteld (afschrijving en korting kwestie..!) of doorverkocht.Hoe is het verloop van deze transactie?


- aanvragen van de gewenste auto in de juiste samenstelling
- aanbieding/offerte door bvba EBAlease
- overeenkomst over de wijze van afhandelen en wijze van betalen
- aanbetaling van de auot tegen overeengekomen afspraken, betaling mogelijk via tussenrekening (Treuhand-opdracht)
- bestellen van de auto bij de leverancier - restant betaling door de klant voor of bij de levering van de auto
- levering autoHeb ik nog extra kosten, b.v. voor het transport o.d.?


Leverantie: alle kosten zijn in de prijs inbegrepen.
Bijkomende kosten:
Omdat de auto nog gedurende de overeengekomen periode b.v. 1 of 2 jaar op naam van de leasingfirma staat ingeschreven wordt gedurende de looptijd de kosten van de verzekering en belasting nog toegerekend. Maandelijks zal dit zijn voor diesel 139 en voor bezine 119. Deze betreft dus o.a. de verzekeringspremie voor Allrisk - Omnium. Deze kosten kunnen ook voor het gehele jaar in een keer worden voldaan. Dit geschiedt dan bij een vooruitbetaling.Is er ook huurkoop mogelijk op gebruikte auto's?


Over het algemeen wel, maar het is niet echt een voordeel van u als klant. Omdat het contract en ingerekende kosten gelijk zijn aan een nieuw geleverde auto. Dat ligt voor een groot deel aan het feit dat de restwaarde van een auto dan en daarna een behoorlijk stuk lager liggen.Waardoor zijn deze hoge kortingen mogelijk?


Omdat wij tegenover de fabrikanten aantonen langdurig deze auto's op onze naam te verhuren/ofwel op huurkoop, geven deze ons hoge kortingen en duidelijk betere condities, ook al omdat wij in een internationale groep functioneren en belangrijk grotere afname doen. Hierdoor kunnen wij een belangrijk deel van deze kortingen doorgeven aan onze klanten en in de vorm van condities waaronder wordt geleverd. Wij verkopen ook tegen contant of zeker gesteld cash - met behoorlijke hoge korting.


Wat is de gang van zaken?


- u vraagt de wagen van uw keuze aan
- aanbiedingen volgt door bvba. EBAlease
- beslissing voor welke constructie en wijze van betalen
- aanbetalingen van de aanvangprijs - minimaal 30% van de netto
- catalogusprijs van betreffende auto - juiste bedrag bespreekbaar. Voorruit betaling geschiedt op een beveiligde tussenrekening een zogeheten Treuhandrekening.
- de betreffende auto wordt door de leasemaatschappij besteld bij de fabrikant
- restbetaling dan wel aanbetaling worden voor de levering van de auto gerealiseerd
- levering van de auto
- maandbetalingen via uw bankopdracht voor automatische afschrijving
-Slotbetaling 5% na einde contract en overschrijving op uw naam van het kenteken van de betreffende autoWie behoudt gedurende de looptijd het kenteken van de auto?


Gedurende de looptijd van het contract blijft het kenteken bij de financieringsmaatschappij. Na de slotbetaling krijgt u het kenteken.Hoe lang is de levertijd?


Bij nieuw te bestellen auto's varieert dit van 6 tot 10 weken afhankelijk van merk, model en uitvoering. Auto's uit voorraad kunnen binnen enkele werkdagen geleverd worden.Waardoor heeft u deze hoge kortingen bij contante koop en bij het op naam stellen 1 2 jaar als overeengekomen?


Door het bewijs van het op naam te stellen van het kenteken gedurende de overeengekomen periode van 1 2 jaar, dus de op naam stelling van de leverancier dan wel leasingfirma, is het dat wij veel betere condities verkrijgen bij de leveranciers en kunnen deze kortingen grotendeels doorgeven aan u als onze klant.

bvba EBA Lease | Paalsesteenweg 21 | B - 3580 Beringen | Btw: 475 55 433 |


Contante aankoop | Huurkoop | Financiering | Configurator | Home | Promoties | Faq | Contact